Cel puţin şapte milioane de dolari au fost furaţi de la Banca Centrală a Albaniei

Cel puţin şapte milioane de dolari au fost furaţi de la Banca Centrală a Albaniei

Şapte angajaţi ai Băncii Centrale din Albania au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru furtul a cel puţin şapte milioane de dolari din rezervele bancare în cursul ultimilor patru ani, a anunţat, vineri, într-un comunicat, poliţia albaneză.

Cel puţin şapte milioane de dolari au fost furaţi de la Banca Centrală a Albaniei (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Cinci angajaţi ai Băncii Centrale acuzaţi de furt şi abuz de putere au fost arestaţi joi seară, la câteva zile după arestarea altor două persoane, responsabili într-un centru de depozitare a bancnotelor, potrivit sursei.

Autorităţile din cadrul poliţiei au anunţat că ancheta continuă şi că alte persoane, printre care responsabili ai unor filiale ale băncii, ar putea fi, de asemenea, puse sub acuzare.

Potrivit presei locale, unul dintre suspecţi, Ardian Bitraj, responsabil cu depozitarea bancnotelor, a recunoscut furtul şi a declarat că a pierdut toţi banii la pariuri sportive.

La rândul lor, autorităţile bancare albaneze au confirmat furtul şi au afirmat că au "luat măsuri imediate pentru consolidarea nivelului de securitate şi recuperarea pagubelor".

Guvernatorul Băncii Centrale, Adrian Fullani, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "rezervele de bani depuse la Banca Albaniei nu au fost afectate şi sunt păstrate în condiţii de înaltă securitate".

Şeful comisiei parlamentare de specialitate, Erjon Braçe, a pledat în favoarea unei "reforme profunde a organizării sistemului de control al Băncii Centrale", afirmând că incidentul "a afectat imaginea băncii şi a ţării".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?