Cel puțin trei răniți și un nor toxic în urma unei explozii la o uzină în apropiere de Barcelona

Cel puțin trei răniți și un nor toxic în urma unei explozii la o uzină în apropiere de Barcelona

Cel puțin trei persoane au fost rănite ușor joi într-o explozie la o uzină situată la 70 de kilometri de Barcelona (nord-estul Spaniei), accident care a dus la formarea unui imens nor portocaliu toxic, relatează AFP și DPA.

Incidentul a determinat declanșarea unei alerte în urma căreia 64.500 de locuitori din cinci localități din zonă au fost nevoiți să rămână în locuințe, la cererea autorităților regionale din Catalonia, și să închidă ferestrele.

Măsura a fost în vigoare până la 11.00 GMT. Copiii au rămas de asemenea în școli și în grădinițe. Norul a fost vizibil de la kilometri depărtare.

'A avut loc o explozie sau o reacție chimică din cauza unui amestec de produse în cursul unor manevre de încărcare sau descărcare în fața' unei uzine a companiei Simar, într-o zonă industrială din Igualada, un oraș cu 40.000 de locuitori, a anunțat un purtător de cuvânt al pompierilor din Catalonia.

Doi angajați ai unei firme însărcinate cu transportul substanțelor chimice au suferite arsuri fără gravitate, iar un angajat al Simar a fost de asemenea ușor rănit. Serviciile de salvare au primit 22 de apeluri de la persoane care au sesizat probleme respiratorii.

Restricțiile de deplasare au fost limitate la copiii cu vârsta sub trei ani și la persoanele în vârstă sau cu probleme de sănătate până la ridicarea lor totală, la ora 14.00 GMT.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…