China declară că fi dorit 'scuze sincere' din partea Japoniei pentru al Doilea Război Mondial

China a reacționat vineri la discursul premierului nipon Shinzo Abe, prin care acesta a recunoscut 'pagubele și suferințele incomensurabile' provocate de țara sa în cel de-al Doilea Război Mondial, Beijingul declarând că ar fi dorit 'scuze sincere' față de statele care au suferit de pe urma agresiunii militare a Japoniei, relatează Reuters și AFP.

'Japonia ar trebui să prezinte o explicație clară și scuze sincere popoarelor țărilor care au suferit de pe urma acelei epoci de agresiune militară', a declarat ministrul adjunct de externe Zhang Yesui, potrivit unui comunicat difuzat de diplomația chineză.

Beijingul a exprimat această poziție ambasadorului nipon, prilej cu care a cerut Japoniei să 'adopte măsuri concrete pentru a câștiga încrederea vecinilor săi asiatici și a comunității globale'.

Într-un discurs rostit vineri cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la capitularea Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, Shinzo Abe a recunoscut că țara sa a provocat 'pagube și suferințe incomensurabile' unor oameni nevinovați, însă a subliniat că generațiile viitoare de japonezi nu ar trebui să continue să-și ceară scuze pentru greșelile trecutului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

4 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…

5 LIVE Harta noilor primari din marile orașe