China: Fiul unui fost șef al poliției, implicat în exploziile de la Tianjin

China: Fiul unui fost șef al poliției, implicat în exploziile de la Tianjin

Proprietarii depozitului de produse chimice de la Tianjin, unde au avut loc exploziile devastatoare soldate cu moartea a cel puțin 114 persoane, au folosit numele unor prieteni pentru a-și ascunde identitatea și legăturile politice - unul dintre ei fiind fiul unui fost șef al poliției locale, a informat mass-media oficială chineză, relatează AFP.

Zece responsabili ai companiei Tianjin Rui Hai International, căreia îi aparține depozitul din portul Tianjin, au fost arestați după exploziile gigant din noaptea de miercuri spre joi săptămâna trecută. Catastrofa s-a soldat cu cel puțin 114 morți.

Agenția oficială chineză Xinhua a reușit să obțină acces la informații legate de anumiți suspecți. Printre ei, Dong Shexuan, 34 de ani, fiul unui fost șef al poliției din portul Tianjin. El controlează 45% din acțiunile Rui Hai, însă acestea sunt pe numele unui fost coleg de școală.

Restul companiei îi aparține lui Yu Xuewei, un fost șef al grupului public Sinochem, gigant chinez din industria chimică. El s-a ascuns de asemenea în spatele unui alt nume, cel al unui prieten apropiat, afirmă Xinhua.

Circa 700 de tone de cianură de sodiu, o substanță extrem de toxică, erau stocate în acest depozit, situat la mai puțin de un kilometru de zonele rezidențiale și de drumurile principale — ceea ce este interzis de normele de securitate chineze în vigoare.

Dong Shexuan a recunoscut că s-a folosit de legăturile sale politice pentru a obține toate autorizațiile necesare și pentru a trece de inspecții fără probleme.

Totodată, Tianjin Rui Hai International Logistics a funcționat fără licență timp de nouă luni, până în luna iunie, a mai relatat Xinhua. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?