China: Președintele Xi Jinping susține că țara sa nu este implicată în furtul de secrete comerciale

China: Președintele Xi Jinping susține că țara sa nu este implicată în furtul de secrete comerciale

Guvernul de la Beijing nu este implicat în furtul de secrete comerciale și nu sprijină companiile chineze care fac acest lucru, a declarat președintele Chinei, Xi Jinping, într-un interviu apărut marți în cotidianul american Wall Street Journal, transmite Reuters.

''Furtul cibernetic de secrete comerciale și atacurile contra rețelelor informatice guvernamentale sunt ambele ilegale; astfel de fapte sunt infracțiuni și trebuie să fie pedepsite în conformitate cu legea și cu convențiile internaționale în domeniu'', a menționat Xi Jinping, în interviul publicat înaintea începerii vizitei sale în Statele Unite.

''China și Statele Unite au aceleași temeri legate de securitatea cibernetică. Suntem gata să consolidăm cooperarea cu SUA în această privință'', a adăugat șeful statului chinez.

Consilierul american pentru securitate națională, Susan Rice, a avertizat luni China să renunțe la sprijinirea spionajului cibernetic, apreciind că acesta afectează relațiile dintre Washington și Beijing și constituie un motiv de îngrijorare pentru securitatea națională a SUA.

''Nu este vorba despre o ușoară supărare, ci despre un motiv de îngrijorare pentru securitatea națională și economică a SUA. El pune o enormă tensiune în relațiile noastre bilaterale și este un element esențial în determinarea traiectoriei viitoare a relațiilor SUA-China'', a spus Rice, într-un discurs rostit la Universitatea 'George Washington'.

Responsabila americană a explicat că problema spionajului cibernetic va fi abordată de președintele Barack Obama în discuțiile cu omologul său chinez în această săptămână, în cursul vizitei acestuia la Washington. Vor fi analizate, de asemenea, relațiile economice bilaterale, aspecte privind drepturile omului în China și situația din Marea Chinei de Sud. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”