Comisia Europeană va continua să convingă toate țările UE să primească 120.000 de imigranți suplimentari (Timmermans)

Comisia Europeană va continua să convingă toate țările UE să primească 120.000 de imigranți suplimentari (Timmermans)

Comisia Europeană "va continua să convingă" toate țările din UE să primească 120.000 de imigranți suplimentari, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles, informează agenția de presă TASS.

"Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut discuții cu mulți dintre liderii țărilor membre ale UE, iar noi cei de la Comisia Europeană vom continua să convingem toate țările că aceasta este cea mai bună soluție și că nu putem pierde timpul", a spus Timmermans.

Miniștrii de interne ai țărilor din UE nu au ajuns luni la un acord în ceea ce privește impunerea de cote pentru repartizarea a 120.000 de imigranți suplimentari. Ei au adoptat doar o decizie principială privind primirea a 40.000 de imigranți, însă, potrivit ministrului pentru migrație și azil al Luxemburgului, Jean Asselborn, a cărui țară deține președinția prin rotație a Consiliului UE, chiar și acest număr de refugiați nu a fost repartizat definitiv între țările UE.

Miniștrii au convenit doar asupra repartizării a "circa 34.000 de refugiați", a spus Jean Asselborn. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…