Condiţiile de negociere cu israelienii trebuie schimbate radical, a afirmat un lider palestinian

Condiţiile de negociere cu israelienii trebuie schimbate radical, a afirmat un lider palestinian

Decizia Israelului de a renunţa la planul de eliberare a ultimului grup de prizonieri arată că "toate condiţiile viitoarelor negocieri trebuie schimbate radical", a declarat joi pentru AFP un lider al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Yasser Abed Rabbo.

Condiţiile de negociere cu israelienii trebuie schimbate radical, a afirmat un lider palestinian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Suntem surprinşi de decizia israeliană privind anularea eliberării prizonierilor (închişi) înainte de Acordurile de la Oslo din 1993. Israelul are obiceiul de a se sustrage de la acordurile şi înţelegerile pe care le-a semnat", a afirmat Abed Rabbo, secretarul general al Comitetului Executiv al OEP.

"Tocmai din acest motiv toate condiţiile viitoarelor negocieri trebuie schimbate radical", a apreciat el, denunţând o "politică constantă de şantaj şi presiuni".

"Israelul vrea negocieri lipsite de seriozitate şi fără bază pentru a câştiga timp în scopul de a-şi spori şi extinde (procesul de) colonizare", a acuzat liderul palestinian.

Potrivit şefului delegaţiei israeliene de negociatori, Tzipi Livni, Autoritatea Palestiniană a fost informată că Guvernul israelian refuză să onoreze angajamentul de eliberare a 26 de prizonieri palestinieni.

Decizia a fost luată după ce Autoritatea Palestiniană a decis să adere la 15 acorduri şi tratate internaţionale, o abordare contestată de Israel.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei