Coreea de Nord CONFIRMĂ zvonurile. Ce se întâmplă acum cu Kim Jong-un

Coreea de Nord CONFIRMĂ zvonurile. Ce se întâmplă acum cu Kim Jong-un

Autorităţile nord-coreene au recunoscut vineri pentru prima dată că liderul statului, Kim Jong-un, suferă de o "stare fizică de disconfort", deşi nu au confirmat zvonurile cu privire la faptul că acesta ar suferi de gută, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Presa oficială a publicat o scurtă declaraţie cu privire la starea de sănătate a lui Kim după ce acesta nu a apărut la cea de-a doua sesiune parlamentară din acest an din Coreea de Nord.

Într-un documentar de o oră difuzat joi, care îl înfăţişa pe Kim în timpul unei vizite la o fabrică din apropiere de Phenian, prezentatorul a afirmat următoarele: "Sănătatea şi prosperitatea socialismului nostru se datorează eforturilor sârguincioase ale mareşalului nostru, care continuă să lumineze calea pentru popor, ca licărirea unei flăcări, în pofida disconfortului de care suferă".

Cele trei săptămâni de absenţă ale lui Kim intervin după ce, cu câteva luni în urmă fusese văzut şchiopătând şi purtând haine largi în timpul unor inspecţii la unităţi militare şi fabrici.

Agenţia de ştiri nord-coreeană a citat o sursă care afirma că Kim suferă de gută, diabet şi hipertensiune. Kim Il-sung, bunicul actualului lider şi fondatorul Coreei de Nord, şi Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, au suferit amândoi de gută, la fel ca fratele său mai mare, Kim Jong-nam.

Speculaţiile s-au multiplicat în ultima vreme, unii afirmând că Kim, care ar fi încercat să se îngraşe pentru a semăna cu bunicul lui, plăteşte acum preţul pentru înclinaţia sa către alcool şi alimente bogate în grăsimi.

"Nu sunt medic şi chiar dacă aş fi, probabil nu aş fi medicul lui. Totuşi, stilul său de viaţă - îngrăşarea, fumatul şi stresul extrem nu îl ajută", a declarat Daniel Pinkston, un oficial din cadrul International Crisis Group.

Pinkston susţine că în cazul în care starea sa de sănătate se dovedeşte a fi gravă, aceasta ar putea atrage după sine instabilitate. "Dictatorii sunt foarte suspicioşi la potenţialii provocatori şi, bineînţeles, sunt vulnerabili atunci când sunt sedaţi", a declarat el. "Este de remarcat că bunicul lui nu a acceptat niciodată să îi fie excizată tumora de la gât", a conchis el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă