Criza migranților: Facebook, Google, Twitter vor șterge în 24 de ore mesajele în germană care incită la ură

Criza migranților: Facebook, Google, Twitter vor șterge în 24 de ore mesajele în germană care incită la ură

Companiile Facebook, Google și Twitter au convenit să șteargă de pe paginile lor de internet mesajele în germană care incită la ură în cel mult 24 de ore de la postarea acestora, anunță marți Reuters și AFP, citând un anunț făcut de ministrul german al justiției, Heiko Maas, în legătură cu rezultatele unui grup de lucru creat în septembrie pentru a lupta contra propagării pe rețelele sociale a ideilor xenofobe în contextul valului de migranți din acest an.

Cele trei portaluri au fost de acord ca în Germania să respecte legile acestei țări referitoare la mesajele care incită la ură. Giganții internetului au reacționat astfel la criticile guvernului de la Berlin, care le reproșase că reacționează mult prea lent în îndepărtarea textelor cu caracter xenofob, menționează DPA. Pe măsură ce criza refugiaților se adâncește, s-a constat că manifestările de extremă dreaptă în limba germană devin tot mai frecvente pe Facebook, Twitter și YouTube, iar ministrul Heiko Maas a cerut acestor platforme să elaboreze un plan de acțiune pentru a combate aceste probleme.

Pe viitor, echipe de specialiști germanofoni formați special pentru acest tip de activitate juridică vor examina mesajele internauților, a declarat demnitarul german. Totodată, se vor crea mecanisme 'user friendly' de semnalare a mesajelor care incită la ură în vederea blocării conturilor de internet ale autorilor acestor texte.

Cel mai citit ziar german, Bild, a publicat în luna octombrie o selecție de mesaje pline de ură contra străinilor și a cerut o reacție din partea autorităților de la Berlin, menționează AFP, reamintind că Germania a primit în 2015 aproximativ un milion de solicitanți de azil și se confruntă cu o recrudescență a infracțiunilor cu caracter rasist.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina