Criza refugiaților: Adunările publice, interzise în localitatea germană marcată de ciocniri între poliție și extrema dreaptă

Criza refugiaților: Adunările publice, interzise în localitatea germană marcată de ciocniri între poliție și extrema dreaptă

Adunările publice au fost interzise de vineri până luni la Heidenau, localitatea unde au avut loc recent ciocniri între poliția germană și manifestanți ai extremei drepte care protestau împotriva unui centru pentru refugiați, potrivit autorităților locale, care au împiedicat de asemenea organizarea de manifestații pro-imigranți, transmite AFP.

Vineri după-amiază urma să aibă loc la Heidenau 'o petrecere de bun venit pentru refugiați', organizată în principal de mișcarea de luptă împotriva extremei drepte 'Alianța Antinazistă'.

Potrivit autorităților locale, interdicția privind adunările publice este legată de 'o situație de urgență' a poliției, ale cărei 'forțe disponibile nu sunt în măsură să răspundă unei potențiale evoluții a situației'.

"În acest sens, nu este exclus ca o întâlnire a diferite grupuri să ducă la confruntări violente", se arată într-un comunicat al autorităților, care explică de asemenea că forțele de ordine nu sunt în prezent capabile să asigure securitatea bunurilor și a persoanelor.

Weekend-ul trecut, sute de manifestanți ai extremei drepte, răspunzând la un apel al partidului neonazist NPD, s-au ciocnit cu forțele de ordine.

Miercuri, cancelarul Angela Merkel s-a deplasat la Heidenau, unde a afirmat că Germania are 'zero toleranță' față de agresiunile 'abjecte' ale extremei drepte.

Înainte, în timpul și după scurta sa intervenție, Merkel a fost huiduită de simpatizanți ai extremei drepte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?