Croația a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor și mașinilor sârbe

Croația a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor și mașinilor sârbe

Croația a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor și mașinilor sârbe, a anunțat joi poliția de frontieră croată, după ce Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfă și a produselor croate, relatează Reuters.

'Titularii de pașapoarte sârbe și mașinile înmatriculate în Serbia nu pot intra în Croația până la noi ordine', a declarat un ofițer de poliție pentru Reuters prin telefon de la Bajakovo, principalul punct de trecere a frontierei între cele două foste republici iugoslave.

Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfă și a produselor croate în cadrul unei dispute între cele două țări în legătură cu numărul mare de migranți care le trec frontierele, relațiile dintre cele două state ajungând astfel la cel mai scăzut nivel de la înlăturarea de la putere a fostului lider sârb Slobodan Milosevic în 2000, notează Reuters.

Potrivit France Presse, Croația intenționează astfel să facă presiuni asupra Belgradului pentru a redirecționa fluxul de migranți și refugiați spre Ungaria și România. Peste 44.000 de migranți ce fug de război și sărăcie din Orientul Mijlociu și Africa au intrat în Croația prin Serbia într-o săptămână.

Belgradul a oprit de la 16 septembrie trimiterea migranților spre Ungaria, o țară ce și-a închis cu un gard de sârmă ghimpată cei 175 de km de frontieră cu Serbia. De atunci, Croația a devenit noua cale de acces spre Europa de Vest, amintește sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”