CUTREMUR cu magnitudinea de 5,4 în China: Cel puţin 25 de persoane au fost rănite

CUTREMUR cu magnitudinea de 5,4 în China: Cel puţin 25 de persoane au fost rănite

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a avut loc sâmbătă în sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin 25 persoane, dintre care cinci au fost rănite grav, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

CUTREMUR cu magnitudinea de 5,4 în China: Cel puţin zece persoane au fost rănite, dintre care două grav

Unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate în regiunea Yongshan, în provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site şi un cont de microblogging oficiale.

Cutremurul a avut loc la ora locală 6.40 (1.40, ora României) în această regiune în care se află un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai înalte din lume.

Însă barajul a continuat să funcţioneze normal după cutremur, a declarat Li Fei, un purtător de cuvânt al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agenţia de presă China Nouă.

"Am simţit cutremurul, dar acesta nu a durat mult", a declarat un locuitor citat de presa locală.

Douăzeci şi unu de mii persoane au fost evacuate după cutremur, iar aproximativ 20 de case au fost distruse, însă evaluarea pagubelor continuă, anunţă China Nouă.

Potrivit Agenţiei chineze de seismologie, citate de China Nouă, cutremurul a avut o magnitudine de 5,3 şi s-a produs la o adâncime de 13 kilometri. Institutului american de geofizică USGS a anunţat o magnitudine de 5,4 şi o adâncime de 26 de kilometri.

Regiunile muntoase din sud-vestul Chinei şi mai ales regiunile de frontieră dintre provinciile Yunnan şi Sichuan sunt afectate frecvent de cutremure.

Sichuan - una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori - a fost îndoliată în mai 2008 de un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...