Cutremur de cinci grade pe scara Richter în nordul Greciei

Cutremur de cinci grade pe scara Richter în nordul Greciei

Risc Seismic

Un cutremur puternic, de cinci grade pe scara Richter, a avut loc vineri dimineaţa în larg, la nivelul localităţii Casandra de pe Peninsula Halkidiki (nord), fără să fie raportate persoane rănite sau pagube importante, relatează ziarul Ekathimerini în pagina electronică.

Cutremur de cinci grade pe scara Richter în larg, în nordul Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Institutului pentru Geodinamică de la Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 7.30 (7.30, ora României) a fost localizat la 29 de kilometri adâncime.

Înaintea cutremurului s-a înregistrat un seism de 4,1 grade Richter, iar după el au fost înregistrate cel puţin patru replici, cu intensităţi cuprinse între 2,4 şi 3,2 grade Richter, au precizat seismologi eleni.

Un profesor de geologie de la Universitatea Atena, Efthimios Lekkas, a declarat pentru postul Skai că nu exclude posibilitatea altor replici, precizând că o activitate seismică de acest fel este obişnuită în partea de nord a Greciei.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...