Danemarca a expulzat în Germania un prim grup de refugiați

Danemarca a expulzat în Germania un prim grup de refugiați

Danemarca a expulzat pentru prima dată în Germania un grup de circa 20 de refugiați care voiau să ajungă în alte țări din Europa de Nord, a căror politică de azil este mai generoasă, a anunțat marți poliția, potrivit AFP. "Este vorba de persoane care nu au vrut să ceară azil (în Danemarca) și care, din această cauză, se află aici ilegal. Eu fost expulzați și au primit interdicția de a intra pe teritoriul țării timp de doi ani", a precizat într-un comunicat poliția daneză.

"Acest prim grup era format din circa 20 de persoane. Alte persoane vor urma după ce le va fi analizat dosarul", a adăugat poliția, menționând că imigranții au fost conduși cu autobuzul la frontiera cu Germania.

Peste 800 de refugiați au ajuns în Danemarca începând de duminică, potrivit autorităților. Dintre aceștia, numai câțiva au cerut azil, majoritatea dorind să ajungă în Suedia, unde condițiile de primire sunt mai avantajoase.

Suedia oferă un permis de sejur permanent tuturor solicitanților de azil sirieni, spre deosebire de Danemarca, care nu acordă decât permise provizorii, întârzie întregirile familiale și a redus alocațiile acordate nou-veniților, în speranța de a diminua valul de imigranți spre teritoriul său. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”