David Cameron: Vom organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană

David Cameron: Vom organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană

Premierul conservator britanic David Cameron a declarat vineri că își va respecta promisiunea de a organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după victoria sa la alegerile parlamentare de joi, transmite Reuters.

"Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană", a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului guvern.

Pe de altă, Cameron a mai spus că va avansa cât de repede posibil cu planul de a oferi puteri sporite Scoției, care a votat în majoritate covârșitoare cu Partidul Național Scoțian, pro-independență.

"Pentru Scoția, planurile noastre sunt de a crea cel mai puternic guvern descentralizat din lume, oferind puteri sporite în ceea ce privește fiscalitatea", a afirmat el.

Partidul Conservator al lui David Cameron a obținut cel puțin 326 de locuri în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, ceea ce îi asigură majoritatea absolută, după anunțarea, vineri, a rezultatelor în 643 din 650 de circumscripții electorale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina