DE CE s-a răspândit EBOLA: O nouă ipoteză privind transmiterea virusului mortal

DE CE s-a răspândit EBOLA: O nouă ipoteză privind transmiterea virusului mortal

Ebola face ravagii în Sierra Leone, provocând sute de morţi, dar fără scânteia aprinsă de o vindecătoare care pretindea că tratează febra hemoragică, atrăgând bolnavi din Guineea vecină, virusul nu ar fi trecut probabil frontiera, comentează AFP.

O vindecătoare locală ar fi favorizat răspândirea virusului Ebola din Guineea în Sierra Leone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această femeie care vindea plante medicinale în Sokoma, un sat izolat situat în apropiere de frontiera cu Guineea, "susţinea că poate vindeca Ebola", povesteşte pentru AFP Mohamed Vandi, oficialul medical cu cel mai înalt grad din Kenema, în estul statului Sierra Leone, epicentrul epidemiei.

"Bolnavii din Guineea traversau frontiera pentru a fi vindecaţi" de această femeie, adaugă el. "Ea s-a infectat şi apoi a murit. În timpul funeraliilor ei, femei din împrejurimi s-au infectat la rândul lor".

Participanţii la aceste funeralii s-au dispersat apoi pe dealuri în regiunea frontalieră, declanşând decese în lanţ, apoi înhumări publice, propice unor noi contaminări.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova