DETALII despre ultima comunicare cu piloţii zborului MH370

DETALII despre ultima comunicare cu piloţii zborului MH370

DETALII despre ultima comunicare cu piloţii zborului MH370

"Transcrierea nu dezvăluie nimic anormal" în cabina piloţilor înaintea dispariţiei avionului, a declarat ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein, citat într-un comunicat.

Transcrierea celor 54 de minute de discuţii concise şi tehnice între controlorii de trafic aerian şi piloţi prezintă doar un interes limitat pentru anchetatori.

Anchetatorii caută să stabilească circumstanţele dispariţiei avionului, pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, în timp ce asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing.

Transcrierea, care a fost publicată integral marţi, se încheie cu răspunsul dat din carlingă unui controlor de trafic aerian malaysian, care i-a anunţat pe piloţi să contacteze controlorii de trafic aerian vietnamezi.

"Noapte bună, Malaysia trei şapte zero", răspunde pilotul sau copilotul, la ora locală 1.19, după 38 de minute de la decolarea de la Kuala Lumpur, cu puţin timp înainte de dispariţia avionului de pe radare civile.

Ultima conversaţie între cockpit şi controlorii de trafic aerian a alimentat speculaţii, în ultimele trei săştămâni, din cauza versiunii prezentate iniţial de către autorităţi şi care a fost modificată între timp. Potrivit acestei versiuni, ultimele cuvinte transmise de către avion au fost "De acord, noapte bună" sau "Ei, bine, noapte bună".

Această formulare, considerată prea puţin ortodoxă în aviaţie, a provocat suspiciuni asupra comandantului de bord Zaharie Ahmad Shah, în vârstă de 53 de ani, şi copilotului Fariq Abdul Hamid, în vârstă de 27 de ani, în ipoteza unei deturnări plănuite a avionului care, potrivit Malaysiei, s-a prăbuşit în partea de sud a Oceanului Indian, în direcţia opusă destinaţiei.

Niciun element material nu a permis, pentru moment, incriminarea pilotului sau secundului.

Malaysia Airlines a atribuit anterior ultimele cuvinte recepţionate de către controlul aerian copilotului, însă în comunicatul publicat marţi se subliniază că informaţia nu este confirmată.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”