DEZVĂLUIRI uimitoare: Kim Jong-un nu este lider. Cine conduce de fapt Coreea de Nord - VIDEO

DEZVĂLUIRI uimitoare: Kim Jong-un nu este lider. Cine conduce de fapt Coreea de Nord - VIDEO

Kim Jong-un este liderul simbolic al Coreei de Nord, ţara fiind de fapt controlată o organizaţie din umbră, Departamentul de organizare şi conducere (OGD), susţine un fugar nord-coreean, fost apropiat al regimului lui Kim Jong-il.

DEZVĂLUIRI despre Coreea de Nord: Ţara ar fi controlată de o organizaţie din umbră, nu de Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când Kim Jong-il a murit, iar Kim Jong-un i-a succedat, oamenii au văzut un transfer de putere de la tată la fiu", a declarat Jang Jin-Sung pentru Christiane Amanpour la Londra. "Ceea ce nu au văzut a fost ce s-a întâmplat cu aparatul sistemului totalitar care sprijinea regimul lui Kim Jong-il", relatează CNN .

Acest aparat, susţine Jang, este Departamentul de organizare şi conducere (OGD), plin de prieteni din facultate ai lui Kim Jong-il. Este o "reţea de colegi" transformată într-o masivă organizaţie de supraveghere.

"Kim Jong-il avea OGD", a declarat Jang. "Kim Jong-un poate are prieteni la şcoala sa din Elveţia, dar nu are pe nimeni în interiorul Coreei de Nord", a explicat el.

"După executarea lui Jang Song-thaek (unchiul lui Kim Jong-un), el a devenit orfan - nu doar în termeni de legături familiale, ci şi în termeni de politică". "El este un orfan politic", a explicat sursa citată.

Kim Jong-un a fost nevoit să se bazeze pe "reţeaua de colegi" a tatălui său pentru orice, afirmă Jang. Dar deoarece grupul nu îl respectă pe tânărul Kim, care a fost educat în Elveţia, aşa cum îl respecta pe tatăl lui, Kim Jong-un a devenit doar liderul simbolic al Coreei de Nord.

Jang afirmă că, în prezent, în Coreea de Nord sunt două clase în conflict una cu cealaltă. Una este blocată în menţinerea status quo-ului, "a opresiunii, supravegherii şi controlului", iar cealaltă este adeptă a economiei de piaţă.

Potrivit unui documentar, nord-coreenii sunt din ce în ce mai expuşi la lumea exterioară prin DVD-uri piratate şi stick-uri USB care conţin filme şi emisiuni de televiziune occidentale şi sud-coreene.

"În trecut, era un singur lucru căruia îi aparţineai, un singur lucru care te susţinea, un singur lucru care îţi ducea mai departe familia ... loialitatea faţă de cultul lui Kim". "Dar acum oamenii au realizat în sfârşit, după foamete, că nu loialitatea îi hrăneşte. Ci banii. Munca. Deţinerea unor bunuri. Proprietatea individuală este cea care te hrăneşte", a declarat el.

Schimbarea nu va veni în Coreea de Nord prin negocierea cu regimul, a declarat Jang. Aceasta va veni prin cunoaştere.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...