Din interiorul feribotului scufundat în Yangtze cu peste 450 de persoane la bord se aud sunete

Din interiorul feribotului scufundat în Yangtze cu peste 450 de persoane la bord se aud sunete

Scafandrii implicați în operațiunile de salvare a pasagerilor de pe feribotul scufundat luni seara cu 450 de persoane la bord în fluviul Yangtze, în timpul unei furtuni puternice, au declarat că din interiorul epavei se aud sunete, a relatat postul de televiziune chinez CCTV, citat de DPA.

Echipele de salvare au anunțat că epava a fost găsită, iar din interior se aud sunete, a indicat postul de televiziune menționat pe site-ul său internet, adăugând că scafandrii încearcă să găsească o modalitate de a ajunge la posibilii supraviețuitori dintre cele 458 de persoane aflate la bordul vasului.

Cel puțin 13 persoane fuseseră salvate până marți dimineață, a informat Ministerul chinez al Transporturilor, inclusiv căpitanul și inginerul șef. Potrivit unor informați anterioare, fuseseră salvate circa 30 de persoane, dar aceste date nu au fost ulterior confirmate, potrivit DPA.

La primele ore ale dimineții de marți, echipele de salvare reușiseră să recupereze un cadavru.

Nava s-a scufundat luni, în jurul orei locale 9:30 (13h30 GMT) în apropiere de Jianli (provincia Hubei), după cum a relatat Xinhua. Cei mai mulți dintre pasagerii de la bordul vasului sunt persoane cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani.

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat la locul accidentului, împreună cu alți doi înalți oficiali.Peste 1.000 de ofițeri de poliție au fost mobilizați la operațiunile de salvare a posibililor supraviețuitori ai naufragiului.

Președintele Xi Jinping a cerut să 'fie depuse toate eforturile' pentru salvarea oamenilor, precum și măsuri de siguranță mai bune.

Feribotul s-a scufundat, se pare, atunci când a fost prins într-un ciclon. Intervenția echipelor de salvare a fost întârziată din cauza vântului puternic și a ploii, relatează Xinhua.

Nava—Dongfangzhixing sau Steaua de răsărit — plecase din Nanjing, capitala provinciei Jiangsu din estul Chinei — și se îndrepta spre orașul Chongqing (sud-vest). Distanța dintre cele două orașe este de 1.200 km în linie dreaptă.

La bordul navei se aflau mai mult de 400 de pasageri sau turiști, așa cum au scris media oficiale din China, precum și 47 de membri ai echipajului și câțiva angajați ai unei agenții de turism. Construit în 1994, feribotul avea o capacitate de peste 500 de pasageri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

4 Așa o fi?

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?