Dmitri Rogozin: Statele Unite "expun" astronauţii americani de pe ISS prin sancţionarea Moscovei

Statele Unite îi "expun" pe astronauţii americani de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) prin adoptarea unor sancţiuni contra Moscovei care ar putea afecta sectorul spaţial rusesc, a declarat marţi vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă Interfax.

Dmitri Rogozin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Dacă vor să lovească în sectorul rusesc al rachetelor spaţiale, atunci îi vor expune, automat, pe astronauţii lor de pe Staţia Spaţială Internaţională", a declarat Dmitri Rogozin.

Capsulele ruseşti Soyuz sunt, după retragerea din circulaţie a navetelor americane, singurele vehicule spaţiale capabile să ducă astronauţi pe ISS şi să îi aducă înapoi pe Terra.

"Sincer, (americanii) au început să ne calce pe nervi cu sancţiunile lor şi ei nu nici măcar nu înţeleg că aceste sancţiuni se vor întoarce contra lor, ca un bumerang", a declarat politicianul rus, citat de agenţia Itar-Tass.

Statele Unite au anunţat luni, în cadrul unei noi serii de sancţiuni contra Rusiei, că vor revizui condiţiile de autorizare a exportului în Rusia pentru o serie de echipamente din domeniul tehnologiei de vârf susceptibile de a fi utilizate în domeniul militar.

Viceministrul pentru Afaceri Externe, Serghei Riabkov, a recunoscut marţi, într-un interviu acordat site-ului gazeta.ru, că aceste sancţiuni ar putea afecta sectorul lansărilor de vehicule spaţiale. El a acuzat Statele Unite că a revenit la practicile utilizate în epoca Războiului Rece, când Occidentul aplica un embargo în privinţa livrărilor de echipamente din domeniul tehnologiei de vârf împotriva fostei Uniuni Sovietice.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…