Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea, daţi dispăruţi în Ucraina

Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea, daţi dispăruţi în Ucraina

Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie, au fost daţi dispăruţi în Ucraina de duminică, a anunţat luni publicaţia, relatează AFP.

Doi jurnalişti de la un ziar din Crimeea, daţi dispăruţi în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Începând de duminică, de la ora 18.30 GMT (21.30, ora României), "nu am mai avut nicio veste" de la Maksim Vasilenko, fotograf la ziarul "Krîmski Telegraf", care lucra de asemenea pentru AFP şi agenţia rusă RIA Novosti, şi de la colega sa, jurnalista Evghenia Koroliova, a declarat redactorul-şef al ziarului, Maria Volkonskaia.

"Evghenia a sunat-o ieri (duminică) seara pe o prietenă, afirmând că activişti din grupul ultraradical ucrainean Pravîi Sektor i-au dat jos din autobuzul" la bordul căruia cei doi jurnalişti se întorceau în Crimeea, a precizat Volkonskaia.

"Din acel moment, nu cunoaştem nimic despre soarta lor", a subliniat ea.

"Vom verifica ipoteza unei posibile implicări a Gărzii Naţionale ucrainene şi a structurilor de forţă în reţinerea jurnalistului rus", a anunţat Comiterul rus de anchetă într-un comunicat.

În iunie, alţi doi jurnalişti de a postul de televiziune Zvezda, care aparţine Ministerului rus al Apărării, au fost arestaţi de Garda Naţională ucraineană.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”