Elveția susține 28 de proiecte de ajutor pentru România și Bulgaria

Elveția susține 28 de proiecte de ajutor pentru România și Bulgaria

Elveția a selecționat 28 de proiecte, în valoare de peste 250 de milioane de euro, care urmează să fie realizate până în 2019, având drept scop reducerea inegalităților economice și sociale în România și Bulgaria, informează luni RTS Info.

Berna a întocmit o listă de obiective, printre care ajutorarea romilor, lupta împotriva traficului cu ființe umane și lupta împotriva corupției.

Proiectele sunt organizate pe șapte mari teme: securitatea, societatea civilă, parteneriate, incluziunea romilor, sănătate, cercetare și burse de studii, a precizat luni Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) într-un comunicat.

Elveția intenționează în special să ajute România în procesul de integrare a romilor, să participe la lupta împotriva traficului cu ființe umane în Bulgaria și să promoveze formarea profesională în cele două țări. Lupta împotriva corupției figurează, de asemenea, printre obiectivele propuse.

Această contribuție se înscrie în cadrul sprijinului acordat noilor membri ai Uniunii Europene, au reamintit SECO și Direcția pentru Dezvoltare și Cooperare (DDC), însărcinate cu punerea în aplicare a proiectelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...