Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia să ia măsuri adecvate (MAE rus)

Extinderea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) spre Est va duce la o schimbare militar-poltică majoră în Europa, iar Rusia va lua măsuri de răspuns adecvate, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Aleksandr Lukașevici, informează agenția de presă TASS.

Foto: (c) seznam.name

"Poziția principială a Rusiei cu privire la apropierea Ucrainei de NATO este bine cunoscută. Continuarea extinderii Alianței spre Est va duce la o schimbare militar-politică majoră nu doar în Europa, ci și în întreaga lume, va afecta în mod direct interesele de securitate ale Rusiei și va obliga țara noastră să ia măsurile necesare adecvate", a spus Lukașevici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, "actuala conducere (a Ucrainei) vede în apropierea de NATO o alternativă la dezvoltarea unor relații normale cu Rusia", iar "acest lucru ar putea duce la o complicare a relațiilor cu această țară frățească, ar putea împiedica o serie întreagă de posibilități de cooperare, inclusiv în domeniul economic și energetic". "Actuala decizie a Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei), inițiată de președintele Petro Poroșenko, a fost luată într-un moment când se remarcau tendințe pozitive în reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei", a mai spus Lukașevici.

Reprezentantul oficial al MAE rus și-a exprimat convingerea că "schimbarea euro-atlantică ce se înregistrează în politica internă și externă a Ucrainei este puțin probabil să contribuie la ieșirea statului (ucrainean) din profunda criză economică și politică internă". "Este evident că ambițiile pro-NATO (ale Ucrainei) vor complica și mai mult găsirea de căi pentru un dialog și acord național ucrainean. Rusia se pronunță împotriva creării de noi linii de demarcație în spațiul euro-atlantic, pentru crearea încrederii", a conchis Aleksandr Lukașevici.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios