Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia să ia măsuri adecvate (MAE rus)

Extinderea NATO spre Est va obliga Rusia să ia măsuri adecvate (MAE rus)

Extinderea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) spre Est va duce la o schimbare militar-poltică majoră în Europa, iar Rusia va lua măsuri de răspuns adecvate, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Aleksandr Lukașevici, informează agenția de presă TASS.

Foto: (c) seznam.name

"Poziția principială a Rusiei cu privire la apropierea Ucrainei de NATO este bine cunoscută. Continuarea extinderii Alianței spre Est va duce la o schimbare militar-politică majoră nu doar în Europa, ci și în întreaga lume, va afecta în mod direct interesele de securitate ale Rusiei și va obliga țara noastră să ia măsurile necesare adecvate", a spus Lukașevici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, "actuala conducere (a Ucrainei) vede în apropierea de NATO o alternativă la dezvoltarea unor relații normale cu Rusia", iar "acest lucru ar putea duce la o complicare a relațiilor cu această țară frățească, ar putea împiedica o serie întreagă de posibilități de cooperare, inclusiv în domeniul economic și energetic". "Actuala decizie a Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei), inițiată de președintele Petro Poroșenko, a fost luată într-un moment când se remarcau tendințe pozitive în reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei", a mai spus Lukașevici.

Reprezentantul oficial al MAE rus și-a exprimat convingerea că "schimbarea euro-atlantică ce se înregistrează în politica internă și externă a Ucrainei este puțin probabil să contribuie la ieșirea statului (ucrainean) din profunda criză economică și politică internă". "Este evident că ambițiile pro-NATO (ale Ucrainei) vor complica și mai mult găsirea de căi pentru un dialog și acord național ucrainean. Rusia se pronunță împotriva creării de noi linii de demarcație în spațiul euro-atlantic, pentru crearea încrederii", a conchis Aleksandr Lukașevici.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina