Fidel Castro se oferă să ajute SUA în lupta împotriva Ebola

Fidel Castro se oferă să ajute SUA în lupta împotriva Ebola

Fidel Castro s-a oferit să colaboreze cu Statele Unite ale Americii în lupta împotriva Ebola, într-un articol publicat sâmbătă în ziarul partidului comunist cubanez Granma, preluat de DPA.

Liderul revoluționar în vârstă de 88 de ani a apreciat că această cooperare în combaterea maladiei Ebola ar avea loc în favoarea păcii mondiale. Îngrijorările legate de răspândirea virusului pe teritoriul SUA s-au amplificat după ce un bărbat liberian care contractase boala în Africa a zburat în SUA și a decedat într-un spital din Texas. Două asistente care l-au tratat au luat la rândul lor virusul și au fost plasate în carantină, iar mai multe persoane se află sub monitorizare.

Cuba a trimis deja 165 de doctori și membri de personal medical în Sierra Leone și alți 300 urmează să plece în curând în Liberia și Guineea. În context, șefii de stat ai celor nouă țări membre ale Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA) se vor reuni luni la Havana pentru a se pregăti de eventuala apariție a virusului Ebola în regiune.

Acest summit reprezintă prima inițiativă regională de acest tip în America latină, care nu a fost afectată încă oficial de virusul febrei hemoragice. Totuși continentul a înregistrat deja mai multe cazuri suspecte care s-au dovedit a fi negative, mai ales în Brazilia și Chile. Potrivit OMS, febra hemoragică Ebola s-a soldat cu aproape 9.000 de cazuri confirmate și probabile în șapte țări afectate (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania și SUA). Aproape 4.500 de persoane au murit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...