Filiala low-cost a companiei aeriene Aeroflot şi-a suspendat zborurile

Filiala low-cost a companiei aeriene Aeroflot şi-a suspendat zborurile

Compania aeriană low-cost Dobroliot, o filială a Aeroflot, a anunţat duminică suspendarea zborurilor sale în contextul noilor sancţiuni introduse contra Rusiei de UE, care acuză Moscova că este implicată în războiul din Ucraina.

Filiala low-cost a companiei aeriene Aeroflot şi-a suspendat zborurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Compania aeriană Dobroliot suspendă temporar zborurile începând cu 4 august 2014 (...), din cauza unor sancţiuni economice ale Uniunii Europene", a anunţat compania într-un comunicat.

"Mai mulţi contractanţi europeni au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile" luate faţă de Dobroliot, anulând contractele de leasing, mentenanţă tehnică şi asigurare a avioanelor, care au fost încheiate cu Dobroliot, o filială a Aeroflot, cea mai importantă companie aeriană din Rusia, potrivit comunicatului.

"În faţa acestor presiuni fără precedent (...), Dobroliot se vede obligată să-şi suspende zborurile şi vânzarea biletelor", anunţă compania aeriană.

UE a anunţat marţi noi sancţiuni contra Moscovei, pe care o acuză de implicare în războiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sancţiuni introduse contra Rusiei de la sfârşitul Războiului Rece.

Compania aeriană Dobroliot a efectuat primul său zbor în iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipită în martie la Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina