Finlanda suspendă prelucrarea cererilor de azil ale irakienilor și somalezilor

Finlanda suspendă prelucrarea cererilor de azil ale irakienilor și somalezilor

Finlanda a anunțat miercuri că suspendă prelucrarea cererilor de azil depuse de refugiați irakieni și somalezi, în prezent desfășurându-se o evaluare a situației de securitate din cele două țări, transmite Reuters. Serviciul finlandez pentru Migrații a transmis, printr-un comunicat, că ar putea modifica directivele referitoare la acordarea azilului după finalizarea acestei evaluări, în următoarele două săptămâni.

În jur de 17.000 de solicitanți de azil au sosit în Finlanda în acest an, 69% dintre ei provenind din Irak și 10% din Somalia.

Imigrația a devenit un subiect politic 'fierbinte' în Finlanda, determinându-i pe mulți alegători să se îndrepte spre partidele de extremă dreapta și populiste, de teama pierderii locurilor de muncă și a restrângerii statului social.

În această vară, guvernul estima că numărul solicitanților de azil, majoritatea irakieni și somalezi, ar putea crește la 15.000 în 2015, față de doar 3.600 în 2014. În Finlanda, imigranții formează circa 6% din populație.

Creșterea numărului de imigranți intervine într-un context economic dificil pentru Finlanda, al cărei PIB se contractă pentru al patrulea an consecutiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…