Fostul președinte american George H.W. Bush, internat în spital (presa)

Fostul președinte american George H.W. Bush, internat în spital (presa)

Fostul președinte american George H.W. Bush a fost internat în spital miercuri după ce a căzut și și-a fracturat o vertebră cervicală, a anunțat postul de televiziune CNN, preluat de AFP. Fractura nu pune în pericol viața lui George H.W. Bush, aflat într-o situație stabilă, potrivit CNN, citându-l pe purtătorul de cuvânt al acestuia, Jim McGrath.

În vârstă de 91 de ani, fostul președinte, care a căzut miercuri dimineață la locuința sa din Kennebunkport (statul Maine, nord-est), primește îngrijiri la spitalul din orașul Portland, situat la aproximativ 30 de kilometri depărtare, a precizat CNN.

"Nu ne așteptăm la o perioadă lungă de internare" în spital, a declarat Jim McGrath pentru canalul de știri.

George H.W. Bush, cel mai în vârstă dintre cei patru foști președinți americani încă în viață, utilizează un scaun rulant și a părut slăbit la ultimele sale apariții publice.

În decembrie, cel de-al 41-lea președinte al SUA a fost internat la un spital din Texas (sud) pentru probleme respiratorii. În noiembrie 2012, o bronșită l-a obligat să petreacă două luni într-un salon al aceleiași instituții medicale.

Bush-senior, patriarhul uneia dintre cele mai importante dinastii politice din Statele Unite, este tatăl fostului președinte George W. Bush.

Al doilea fiu, Jeb, s-a lansat recent în curs pentru Casa Albă în perspectiva prezidențialelor din 2016, declarându-se candidat la învestitura republicană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România