Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov, dat în urmărire pentru abuz de putere

Procurorul general interimar al Ucrainei a ieşit şi a făcut anunţul privind decizia justiţiei ucrainene în cadrul  unei emisiuni a postului ucrainean de televiziune Inter.

„A fost deschis dosar penal pe numele lui Azarov, în special, pentru abuz de putere. El a fost dat în căutare”. De asemenea, Mahniţki a precizat că „poliţia încearcă să stabilească unde s-ar putea afla Azarov”.

Mikola Azarov a demisionat din funcţia de premier la sfârşitul lui ianuarie, argumentând că a luat această decizie „pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului” din Ucraina.

Mikola Azarov şi-a înaintat demisia în aceeaşi zi în care Rada Supremă (Parlamentul ucrainean, n.r.) a abrogat legile extrem de dure îndreptate împotriva mişcării de contestare, texte care au condus la radicalizarea mişcării proeuropene.

La sfârşitul lui februarie, Mahniţki a anunţat că pe numele preşedintelui demis Viktor Ianukovici, acuzat de „crime în masă”, a fost emis un mandat de arestare internaţional.

În prezent, conducerea de la Kiev încearcă să ţină sub control situaţia politică mai ales după ultimele tensiuni şi ciocniri în mai multe oraşe situate în partea de est a ţării, zona industrializată a Ucrainei.

Estul Ucrainei este unul locuit de o populaţie preponderent rusofonă, ceea ce facilitează agitaţiile orchestrate de Rusia, potrivit serviciilor de informaţii ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!