Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov, dat în urmărire pentru abuz de putere

Procurorul general interimar al Ucrainei a ieşit şi a făcut anunţul privind decizia justiţiei ucrainene în cadrul  unei emisiuni a postului ucrainean de televiziune Inter.

„A fost deschis dosar penal pe numele lui Azarov, în special, pentru abuz de putere. El a fost dat în căutare”. De asemenea, Mahniţki a precizat că „poliţia încearcă să stabilească unde s-ar putea afla Azarov”.

Mikola Azarov a demisionat din funcţia de premier la sfârşitul lui ianuarie, argumentând că a luat această decizie „pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului” din Ucraina.

Mikola Azarov şi-a înaintat demisia în aceeaşi zi în care Rada Supremă (Parlamentul ucrainean, n.r.) a abrogat legile extrem de dure îndreptate împotriva mişcării de contestare, texte care au condus la radicalizarea mişcării proeuropene.

La sfârşitul lui februarie, Mahniţki a anunţat că pe numele preşedintelui demis Viktor Ianukovici, acuzat de „crime în masă”, a fost emis un mandat de arestare internaţional.

În prezent, conducerea de la Kiev încearcă să ţină sub control situaţia politică mai ales după ultimele tensiuni şi ciocniri în mai multe oraşe situate în partea de est a ţării, zona industrializată a Ucrainei.

Estul Ucrainei este unul locuit de o populaţie preponderent rusofonă, ceea ce facilitează agitaţiile orchestrate de Rusia, potrivit serviciilor de informaţii ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel