Fragmentul de avion descoperit în Reunion ar putea proveni de la zborul MH370 (surse apropiate anchetei franceze)

Fragmentul de avion descoperit în Reunion ar putea proveni de la zborul MH370 (surse apropiate anchetei franceze)

Fragmentul de aripă a unui avion descoperit pe Insula Reunion din Oceanul Indian corespunde unei piese a Boeing-ului 777 și ar putea proveni de la zborul MH370 Malaysia Airlines dispărut în 2014 cu 239 de persoane la bord, potrivit unor surse apropiate anchetei franceze, citate de AFP.
Acest fragment de 2 m lungime găsit miercuri pe o plajă din estul insulei este "de același tip" ca cele ale aparatelor Boeing 777, a indicat una dintre aceste surse, în timp ce această piesă urmează a fi trimisă la sfârșitul săptămânii în Franța metropolitană pentru analiză.

Experții au estimat deja, având în vedere aspectul ei, că ar putea fi vorba despre un flaps, o secțiune a aripii avionului pe care piloții o acționează la decolare sau aterizare.

Fragmentul de avion va fi trimis la un laborator de analiză din Toulouse (sud-vestul Franței), expert în investigațiile tehnice după accidente de avioane, ce depinde de Ministerul Apărării francez, a declarat o sursă judiciară.

Premierul malaezian Najib Razak a declarat la rândul său joi că resturile avionului descoperite în Insula Reunion aparțin "foarte probabil unui Boeing 777", în timp ce speculațiile relevă că ar putea fi vorba de zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines.

Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut la o oră după decolare pe 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord. Ample cercetări conduse de Australia în sudul Oceanului Indian nu au dat până acum niciun rezultat în ceea ce privește descoperirea acestui avion dispărut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar