Franța: Noul bilanț al schimbului de focuri dintr-o tabără de romi este de patru morți, inclusiv un jandarm

Franța: Noul bilanț al schimbului de focuri dintr-o tabără de romi este de patru morți, inclusiv un jandarm

Patru persoane, printre care un jandarm, au fost ucise și alte trei sunt grav rănite după schimbul de focuri petrecut marți într-o tabără de romi din localitatea Roye, în nordul Franței, transmit agențiile AFP și EFE.

Potrivit autorităților franceze, un individ în stare de ebrietate a pătruns înarmat în tabără, unde a ucis cu sânge rece un bebeluș în vârstă de șase luni, o femeie și un bărbat și a rănit mai multe persoane, printre care doi dintre jandarmii care au intervenit, precum și un alt copil în vârstă de trei ani. Unul dintre cei doi jandarmi răniți a decedat ulterior, iar copilul grav rănit este conectat la aparate.

Printre răniți se numără și atacatorul, care se află în prezent la spital sub supravegherea poliției. Autoritățile încă nu au anunțat identitatea acestuia și nici nu au emis vreo ipoteză cu privire la motivațiile acțiunii sale.

Potrivit martorilor, în interiorul taberei de romi, situată aproape de o autostradă, a izbucnit un scandal violent. Jandarmii au fost alertați și s-au deplasat la fața locului, dar au fost și ei atacați de individul înarmat, astfel că au fost nevoiți să folosească armamentul.

În prima relatare a cotidianului local Courrier Picard s-a menționat că ar fi existat două schimburi de focuri, primul producându-se înaintea sosirii jandarmilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”