Germania: Liderul comunității evreiești vrea limitarea afluxului de migranți

Germania: Liderul comunității evreiești vrea limitarea afluxului de migranți

Președintele Consiliului central al evreilor din Germania, Josef Schuster, s-a pronunțat luni pentru o limitare a afluxului de refugiați în țară, motivând că mulți dintre ei vin din țări unde 'ura față de evrei' este larg răspândită, relatează AFP. 'Cred că este nevoie ca accesul în Germania să fie controlat. Mai devreme sau mai târziu, nu vom putea evita plafoanele' pentru limitarea numărului de refugiați, a declarat el pentru cotidianul german Die Welt.

În Germania, țară care se așteaptă să primească până la un milion de migranți în 2015, sunt în curs dezbateri privind necesitatea de a stabili sau nu plafoane pentru primirea solicitanților de azil.

Cancelarul Angela Merkel, care a marcat duminică zece ani de când este la putere, s-a opus acestei posibilități, care înlocuiește cotele europene anuale negociate cu Turcia privind repartizarea de migranți între țările membre ale UE.

'Fluxul de refugiați are două fațete. Noi trebuie să le luăm în considerare pe amândouă', a mai spus Schuster. 'Mulți dintre refugiați fug de teroarea (grupării) Statul Islamic și vor să trăiască în pace și libertate', a continuat el. Dar 'în același timp, ei provin din culturi în care ura față de evrei și intoleranța sunt solid implantate', a avertizat liderul comunității evreiești din Germania, făcând apel la luarea în considerare și a problemelor legate de 'egalitatea între bărbați și femei și la atitudinea față de homosexuali'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”