Germania: Merkel nu fusese anunțată despre decizia Ministerului de Interne de schimbare a regulilor privind refugiații

Germania: Merkel nu fusese anunțată despre decizia Ministerului de Interne de schimbare a regulilor privind refugiații

Cancelarul german Angela Merkel nu fusese avertizată despre decizia Ministerului de Interne de revenire la aplicarea 'regulamentelor Dublin', care le-ar permite refugiaților care ajung în Germania să fie trimiși în alte state membre ale Uniunii Europene, a anunțat miercuri Christiane Wirtz, purtătoarea de cuvânt a șefei guvernului de la Berlin, relatează DPA. Decizia respectivă a fost adoptată integral de Ministerul de Interne german, a precizat Wirtz.

Conform acesteia, hotărârea de revenire la aplicarea 'regulamentelor Dublin', conform cărora solicitanții de azil pot fi retrimiși în țara membră a UE unde au fost înregistrați prima dată, nu trebuie să fie luată în sensul schimbării politicii de până acum a Germaniei de deschidere față de refugiați.

'Nu are nimic de-a face cu vreun fel de schimbare, de orice fel, a politicilor noastre', a spus ea, precizând că revenirea la standardele 'regulamentelor Dublin' este pur și simplu un semn că regulile UE sunt încă în vigoare.

Guvernul german a dat asigurări vineri că nu au avut loc modificări ale condițiilor de azil pentru refugiații sirieni, după ce un ministru afirmase că Berlinul nu va mai permite reîntregirea familiei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a indicat că ''nu a avut loc încă o modificare'' a deciziilor luate de către Biroul pentru migrație și refugiați (BAMF), care decide în legătură cu cererile de azil, îndeosebi ale sirienilor.

Germania ''respectă practica în vigoare în prezent'', care le permite în general sirienilor să obțină un permis de ședere de trei ani, a afirmat Seibert în două mesaje pe Twitter. El a reacționat astfel la declarațiile ministrului german de interne, Thomas de Maiziere, care a explicat cu puțin timp mai înainte la radio că Germania nu va mai permite reîntregirea familiei pentru sirieni și că va fi limitat dreptul lor de ședere.

Thomas de Maiziere, ministru conservator apropiat cancelarului Angela Merkel, nu a specificat când va intra în vigoare această decizie, dar, potrivit ediției de sâmbătă a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, ea ar trebui să devină regulă ''începând de acum'', în scopul de a face mai puțin atractive condițiile de azil în Germania.

Până în prezent, Berlinul a adoptat o linie clară vizavi de refugiați și imigranți: țara trebuie să le acorde protecție celor care au într-adevăr nevoie, deoarece ei fug de război sau de teroare, și trebuie trimiși înapoi, în termen scurt, cei care vin din țări considerate ca sigure, precum cei din Balcani, în căutarea unui viitor economic mai bun în Germania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…