Germania: Mii de simpatizanți ai Pegida au manifestat la Dresda

Germania: Mii de simpatizanți ai Pegida au manifestat la Dresda

Mii de germani au participat luni la o manifestație organizată de Pegida, la aproape un an după ce mișcarea islamofobă a ținut primul său miting la Dresda, în estul țării. Poliția a refuzat să facă o estimare a numărului participanților, însă un corespondent al agenției Associated Press a transmis că au fost prezenți între 7000 și 8000 de manifestanți.

Unul dintre fondatorii mișcării, Lutz Bachmann, a luat cuvântul la microfon pentru a denunțat decizia cancelarului german, Angela Merkel, de a primi sute de mii de refugiați care fug, în mare parte, de conflictele armate din Siria, Afganistan și Irak.

În fața Operei din Dresda, el a declarat că guvernul german conduce țara direct spre războiul civil. Manifestanții au răspuns cu cântece în care au cerut demisia Angelei Merkel, precum și repatrierea refugiaților.

Pegida, acronim pentru "Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului", și-a văzut popularitatea crescând în cursul ultimelor luni, deși mitingurile grupării rămân mai puțin semnificative ca marea manifestație din ianuarie, la care au fost prezente circa 25.000 de persoane.

Tatjana Festerling, candidată a Pegida care a obținut aproape 10% la alegerile municipale desfășurate în iunie la Dresda, a propus ca landul Saxonia să se separe de restul Germaniei. Această regiune a fost scena celor mai mari manifestații contra refugiaților în ultimele luni.

Unii protestatari au fluturat drapele ungare și ruse în timp ce scandau "Merkel în Siberia, Putin la Berlin".

Majoritatea manifestanților au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii, considerând că "presa este mincinoasă", un termen folosit, de asemenea, de șeful propagandei naziste, Joseph Goebbels. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN