Grecia a lansat primul submarin construit integral în ţară

Grecia a lansat primul submarin construit integral în ţară

Primul submarin construit integral în Grecia, Pipinos, a fost lansat la apă luni, la Skaramangas, un port situat la vest de Atena, relatează ziarul Ekathimerini în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei, la această lansare au fost prezenţi, între alţi demnitari, premierul Antonis Samaras, vicepremierul Evangelos Venizelos şi ministrul Apărării Dimitris Avramopoulos.

Submarinul, o navă diesel-electrică Tip 214, este primul din cele trei submersibile de acest tip comandate de Marina elenă şi care vor fi construite lângă Atena de către Hellenic Shipyards, controlate de Abu Dhabi. El urmează să se alăture flotei greceşti în prima jumătate a lui 2015.

De asemenea, la sfârşitul lui octombrie urmează ca submarinul Okeanos (Tip 209) să fie modernizat şi transformat într-unul de Tip 214. Al treilea submarin, Matrozos, tot de Tip 214, urmează să fie lansat la sfârşitul anului.

Cele trei submersibile se vor alătura primei unităţi, Papanikolis, lansate în 2010, construite de şantierul naval Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW) de la Kiel, în Germania. Costul construirii celor două unităţi şi modernizării celei de a treia a fost estimat la 75 de milioane de euro.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!