Grecia: "Fără promisiuni iluzorii", cere președintele Bundesbank partidului Syriza

Grecia: "Fără promisiuni iluzorii", cere președintele Bundesbank partidului Syriza

Președintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a îndemnat partidul stângii radicale Syriza, câștigător detașat al legislativelor desfășurate duminică în Grecia, "să nu facă promisiuni iluzorii" concetățenilor săi, scrie AFP.

"Așteptările mele nu sunt cu siguranță hotărâtoare, dar sper că noul guvern grec nu va face promisiuni iluzorii pe care țara nu și le poate permite", a declarat Jens Weidmann pentru postul public de televiziune ARD.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că "vor fi tratate problemele structurale din administrație, finanțe publice, dar și din economie", după primele rezultate parțiale care indică un larg avans al partidului Syriza.

Scrutinul este supravegheat cu mare atenție de partenerii europeni ai Atenei, îngrijorați din cauza dorinței Syriza de a renegocia "cu fermitate" enorma datorie a Greciei și a sfida în mod inedit programele de austeritate impuse de Uniunea Europeană.

În legătură cu o eventuală reducere a datoriei Greciei, Jens Weidmann a reamintit că "au avut loc deja două". "Pentru mine, este important ca finanțele publice grecești să fie consolidate pe termen lung. Atât timp cât nu este cazul, o nouă reducere a datoriei va oferi numai un răgaz temporar", a subliniat el.

Pentru viitorul apropiat, Jens Weidmann a apreciat că Grecia "va continua să rămână tributară unui program de ajutor". Aceasta implică faptul că "angajamentele (Atenei față de creditorii săi) să fie respectate", a adăugat președintele Deutsche Bundesbank.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…