Grecia: "Fără promisiuni iluzorii", cere președintele Bundesbank partidului Syriza

Grecia: "Fără promisiuni iluzorii", cere președintele Bundesbank partidului Syriza

Președintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a îndemnat partidul stângii radicale Syriza, câștigător detașat al legislativelor desfășurate duminică în Grecia, "să nu facă promisiuni iluzorii" concetățenilor săi, scrie AFP.

"Așteptările mele nu sunt cu siguranță hotărâtoare, dar sper că noul guvern grec nu va face promisiuni iluzorii pe care țara nu și le poate permite", a declarat Jens Weidmann pentru postul public de televiziune ARD.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că "vor fi tratate problemele structurale din administrație, finanțe publice, dar și din economie", după primele rezultate parțiale care indică un larg avans al partidului Syriza.

Scrutinul este supravegheat cu mare atenție de partenerii europeni ai Atenei, îngrijorați din cauza dorinței Syriza de a renegocia "cu fermitate" enorma datorie a Greciei și a sfida în mod inedit programele de austeritate impuse de Uniunea Europeană.

În legătură cu o eventuală reducere a datoriei Greciei, Jens Weidmann a reamintit că "au avut loc deja două". "Pentru mine, este important ca finanțele publice grecești să fie consolidate pe termen lung. Atât timp cât nu este cazul, o nouă reducere a datoriei va oferi numai un răgaz temporar", a subliniat el.

Pentru viitorul apropiat, Jens Weidmann a apreciat că Grecia "va continua să rămână tributară unui program de ajutor". Aceasta implică faptul că "angajamentele (Atenei față de creditorii săi) să fie respectate", a adăugat președintele Deutsche Bundesbank.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…