Gruparea Statul Islamic a publicat o înregistrare video cu uciderea unor creștini etiopieni în Libia

Gruparea Statul Islamic a publicat o înregistrare video cu uciderea unor creștini etiopieni în Libia

Gruparea Statul Islamic (SI) a publicat duminică o înregistrare video care prezintă uciderea a două grupuri de creștini etiopieni de către jihadiști în Libia, informează AFP, DPA și Reuters. Înregistrarea video de 29 de minute, publicată pe site-urile jihadiste, prezintă un grup de cel puțin 12 bărbați decapitați pe o plajă și un alt grup de 16 bărbați împușcați într-o zonă pustie. Victimele sunt prezentate în înregistrarea video drept membri 'ai bisericii etiopiene inamice'.

Cei 12 bărbați, îmbrăcați în costume portocalii, sunt duși pe o plajă înainte de a fi obligați să se întindă pe jos și decapitați cu un cuțit. În același timp, într-o zona pustie, 16 bărbați îmbrăcați în costume negre sunt împușcați de aproape.

Un bărbat îmbrăcat în negru vorbește limba engleză, în timp ce ceilalți călăi, câte unul în spatele fiecărui prizonier, sunt îmbrăcați în uniforme militare și sunt tăcuți. Toți poartă măști.

Imaginile cu execuțiile încheie înregistrarea video de 29 de minute. Mai înainte, se pot vedea bărbați prezentați drept creștini sirieni explicând că jihadiștii le-au oferit posibilitatea de a converti la islam sau de a plăti o sumă de bani, ei alegând să dea bani.

La mijlocul lunii februarie, SI a difuzat o înregistrare video care arată decapitarea a 21 de bărbați, majoritatea egipteni de confesiune coptă, pe o plajă, într-o cadru asemănător cu cel din înregistrarea publicată duminică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?