Gruparea Statul Islamic a publicat o înregistrare video cu uciderea unor creștini etiopieni în Libia

Gruparea Statul Islamic (SI) a publicat duminică o înregistrare video care prezintă uciderea a două grupuri de creștini etiopieni de către jihadiști în Libia, informează AFP, DPA și Reuters. Înregistrarea video de 29 de minute, publicată pe site-urile jihadiste, prezintă un grup de cel puțin 12 bărbați decapitați pe o plajă și un alt grup de 16 bărbați împușcați într-o zonă pustie. Victimele sunt prezentate în înregistrarea video drept membri 'ai bisericii etiopiene inamice'.

Cei 12 bărbați, îmbrăcați în costume portocalii, sunt duși pe o plajă înainte de a fi obligați să se întindă pe jos și decapitați cu un cuțit. În același timp, într-o zona pustie, 16 bărbați îmbrăcați în costume negre sunt împușcați de aproape.

Un bărbat îmbrăcat în negru vorbește limba engleză, în timp ce ceilalți călăi, câte unul în spatele fiecărui prizonier, sunt îmbrăcați în uniforme militare și sunt tăcuți. Toți poartă măști.

Imaginile cu execuțiile încheie înregistrarea video de 29 de minute. Mai înainte, se pot vedea bărbați prezentați drept creștini sirieni explicând că jihadiștii le-au oferit posibilitatea de a converti la islam sau de a plăti o sumă de bani, ei alegând să dea bani.

La mijlocul lunii februarie, SI a difuzat o înregistrare video care arată decapitarea a 21 de bărbați, majoritatea egipteni de confesiune coptă, pe o plajă, într-o cadru asemănător cu cel din înregistrarea publicată duminică. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan