Guvernul grec ar putea demisiona dacă majoritatea grecilor va vota 'da' la referendum (Varoufakis )

Guvernul grec ar putea demisiona dacă majoritatea grecilor va vota 'da' la referendum (Varoufakis )

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a declarat joi pentru un post de radio australian că guvernul de la Atena ar putea demisiona în caz că majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminică în favoarea propunerii de acord a creditorilor țării, relatează AFP.

'Am putea demisiona, dar o vom face în spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea după noi', a declarat ministrul. 'Credem că verdictul poporului trebuie respectat', a mai spus ministrul de finanțe, conform căruia 'nimic nu s-a sfârșit' iar negocierile cu creditorii țării vor fi reluate după referendum.

'Nu sunt un prim-ministru care să rămână în post fie că plouă, fie că e vânt', a afirmat anterior premierul stângii radicale Alexis Tsipras, întrebat în legătură cu eventuala sa demisie în cazul în care grecii vor vota majoritar în favoarea propunerii de acord a creditorilor de săptămâna trecută.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri în presa elenă, aproape un grec din doi (46%) are intenția de a vota 'nu' la referendum, dar proporția a scăzut puternic după introducerea restricțiilor de mișcare a capitalului, de la 57% în urmă cu două zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa