Guvernul polonez retrage drapelul european din sala unde au loc conferințele de presă

Guvernul polonez retrage drapelul european din sala unde au loc conferințele de presă

Drapelul european a fost retras din sala unde au loc conferințele de presă ale guvernului polonez, au constatat marți jurnaliștii, după o reuniune a cabinetului conservator al premierului Beata Szydlo, informează AFP. Chiar dacă aprobă apartenența Poloniei la Uniunea Europeană, partidul din care face parte Beata Szydlo, Lege și Justiție (PiS) condus de Jaroslaw Kaczynski, adoptă adeseori un ton eurosceptic și pledează pentru o mai mare independență față de Bruxelles.

'Suntem membru al UE, un membru activ, însă am stabilit un principiu conform căruia reuniunile guvernului polonez și declarațiile de la finalul reuniunilor vor fi făcute pe fundalul unor drapele mai frumoase, în opinia mea: drapelul alb-roșu' polonez, a declarat Szydlo, întrebată cu privire la dispariția drapelelor europene din sală.

'Respectând apartenența noastră la UE, vom desfășura o politică pentru a trage maxim de profit pentru cetățenii polonezi, pentru economia poloneză și patria noastră', a subliniat premierul Poloniei, înconjurată de 12 drapele poloneze.

Totodată, Beata Szydlo s-a declarat 'bucuroasă că în aceste vremuri dificile Polonia este membră a UE și NATO'.

Drapelul european a fost arborat în sala pentru conferințe de presă pe vremea guvernelor centriste ale Platformei Civice (PO), întâi al lui de Donald Tusk, apoi al Ewei Kopacz, în ultimii opt ani.

Partidul Lege și Justiție, unul populist catolic, a venit la putere în urma alegerilor legislative din 25 octombrie, după ce candidatul său Andrzej Duda a câștigat alegerile prezidențiale din 24 mai.

Polonia este membră a UE din 2004.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…