HARTĂ Canada ridiculizează Rusia cu o lecţie utilă de geografie

Delegaţia permanentă a Canadei la NATO a publicat, miercuri seară, pe contul oficial de Twitter, o hartă care prezintă graniţele Rusiei, dar şi un mesaj clar care arată că teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, nu aparţine Federaţiei Ruse.

 

Postarea delegaţiei guvernului Canadei la Nato, cu sediul la Bruxelles, a fost distrubuită de peste 14.000 de ori până la ora publicării acestei ştiri.

 

 

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, şi-a anulat vizita în Turcia, unde urma să participe la ceremonia de învestitură a noului preşedinte, Recep Tayyip Erdogan, din cauza „deteriorării rapide a situaţiei în regiunea Doneţk, în special în Amvrosiivka şi Starobeşeve, având în vedere că soldaţii ruşi au fost aduşi în Ucraina”, informează BBC. 

 

Şi ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt, a anunţat pe contul său de Twitter „o creştere a numărului de trupe ruseşti” implicate în luptele din oraşele din estul Ucrainei. „Un număr tot mai mare de trupe ruseşti intervine în mod direct în luptele de pe teritoriul ucrainean", a scris Pyatt într-un mesaj postat pe Twitter.

Mai mult, Ucraina denunţă la OSCE o „invazie directă” a trupelor ruse, a declarat ambasadorul Kievului Igor Prokopciuk, după o reuniune a OSCE joi, relatează AFP.

 

     

„Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (...). Ajunge cu conivenţa şi calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar şi tehnic de anvergură”, a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

 

Moscova a continuat să respingă aceste acuzaţii, în pofida dovezilor aduse de NATO şi de Polonia. Totuşi, joi, un membru al echipei de consilieri ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, a descris acţiunile Rusiei drept o invazie a Ucrainei. „Atunci când mase de oameni, sub ordinul comandanţilor, pe tancuri, pe blindate şi folosind armament greu, intră pe teritoriul unei alte ţări, trec frontierele, atunci eu consider aceste acţiuni o invazie”, a declarat Ella Poliakova, consilier pentru Drepturile Omului al liderului de la Kremlin.

[<a href="//storify.com/Noemi_Varga/criza-din-ucraina-1" target="_blank">View the story "Criza din Ucraina" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…