HARTĂ Canada ridiculizează Rusia cu o lecţie utilă de geografie

Delegaţia permanentă a Canadei la NATO a publicat, miercuri seară, pe contul oficial de Twitter, o hartă care prezintă graniţele Rusiei, dar şi un mesaj clar care arată că teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, nu aparţine Federaţiei Ruse.

 

Postarea delegaţiei guvernului Canadei la Nato, cu sediul la Bruxelles, a fost distrubuită de peste 14.000 de ori până la ora publicării acestei ştiri.

 

 

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, şi-a anulat vizita în Turcia, unde urma să participe la ceremonia de învestitură a noului preşedinte, Recep Tayyip Erdogan, din cauza „deteriorării rapide a situaţiei în regiunea Doneţk, în special în Amvrosiivka şi Starobeşeve, având în vedere că soldaţii ruşi au fost aduşi în Ucraina”, informează BBC. 

 

Şi ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt, a anunţat pe contul său de Twitter „o creştere a numărului de trupe ruseşti” implicate în luptele din oraşele din estul Ucrainei. „Un număr tot mai mare de trupe ruseşti intervine în mod direct în luptele de pe teritoriul ucrainean", a scris Pyatt într-un mesaj postat pe Twitter.

Mai mult, Ucraina denunţă la OSCE o „invazie directă” a trupelor ruse, a declarat ambasadorul Kievului Igor Prokopciuk, după o reuniune a OSCE joi, relatează AFP.

 

     

„Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (...). Ajunge cu conivenţa şi calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar şi tehnic de anvergură”, a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

 

Moscova a continuat să respingă aceste acuzaţii, în pofida dovezilor aduse de NATO şi de Polonia. Totuşi, joi, un membru al echipei de consilieri ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, a descris acţiunile Rusiei drept o invazie a Ucrainei. „Atunci când mase de oameni, sub ordinul comandanţilor, pe tancuri, pe blindate şi folosind armament greu, intră pe teritoriul unei alte ţări, trec frontierele, atunci eu consider aceste acţiuni o invazie”, a declarat Ella Poliakova, consilier pentru Drepturile Omului al liderului de la Kremlin.

[<a href="//storify.com/Noemi_Varga/criza-din-ucraina-1" target="_blank">View the story "Criza din Ucraina" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…