Harta care arată ADEVĂRUL despre ceea ce se întâmlă în Ucraina

Harta care arată ADEVĂRUL despre ceea ce se întâmlă în Ucraina

Confruntările între insurgenţi proruşi şi militari ucraineni au provocat aproape 2.600 de morţi (civili şi combatanţi), în ultimele cinci luni, în regiunile separatiste din estul Ucrainei, potrivit ONU.

Cum arată harta conflictului din estul Ucrainei (Imagine: mediarnbo.org)

Pe data de 6 aprilie, la două săptămâni după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, manifestanţii proruşi ocupă instituţii oficiale la Harkov, Doneţk şi Lugansk, principalele oraşe din est, situate la graniţa cu Rusia. O zi mai târziu este proclamată "Republica Doneţk".

Kievul lansează o "operaţiune antiteroristă" în est, la 13 aprilie, însă operaţiunile militarilor ucraineni sunt îngreunate de susţinerea puternică primită de insurgenţi din partea Rusiei.

Deşi Moscova a negat în permanenţă implicarea militară în conflictul din estul Ucrainei, dovezile care contrazic această variantă au devenit evidente în a doua jumătate a lunii august.

La data de 28 august, Kievul anunţă că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk şi denunţă invazia Moscovei.

Iată cum arăta teatrul operaţiunilor din estul Ucrainei vineri, 29 august 2014, potrivit unei hărţi furnizate de Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A MĂRI

Evoluţia conflictului din 17 august până în prezent:

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro