Hedy Epstein, o supravieţuitoare a Holocaustului de 90 de ani, reţinută în cursul unor manifestaţii

Hedy Epstein, o supravieţuitoare a Holocaustului de 90 de ani, reţinută în cursul unor manifestaţii

Hedy Epstein, o supravieţuitoare a Holocaustului în vârstă de 90 de ani, a fost reţinută, luni, în cursul unor proteste faţă de decizia guvernatorului statului Missouri, Jay Nixon, de a chema Garda Naţională la Ferguson, unde un tânăr de culoare a fost ucis de un poliţist, relatează Huffington Post.

Hedy Epstein, o supravieţuitoare a Holocaustului de 90 de ani, reţinută în cursul unor manifestaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epstein, care a ajutat Forţele Aliate în procesul de la Nurnberg, a fost reţinută la Saint Louis (Missouri, centrul Statatelor Unite) pentru că a refuzat să urmeze un ordin de dispersare în contextul unor manifestaţii împotriva deciziei guvernatorului Jay Nixon de a chema Garda Naţională la Ferguson, un orăşel de 21.000 de locuitori afectat de revolte după ce un tânăr de culoare, Michael Brown, a fost împuşcat mortal de către un poliţist.

"Faca cest lucru încă din adolescenţă şi niciodată nu m-am gândit că voi continua şi la 90 de ani", a declarat Epstein în momentul reţinerii.

"Trebuie să ne trezim şi să facem astfel încât cei de astăzi să nu coboare în stradă când vor avea vârsta mea", a adăugat ea.

În prezent, Hedy Epstein este activistă şi susţinătoare a mişcării "Free Gaza".

Scott Olson, un fotograf al agenţiei Getty Images aflat la locul revoltelor din Ferguson, în Statele Unite, a fost reţinut, de asemenea, pentru scurt timp de poliţie, după care a fost eliberat.

Moartea lui Michael Brown la 9 august în circumstanţe controversate, în timp ce nu era înarmat, a generat revolte în acest oraş cu 21.000 de locuitori.

Acesta a fost lovit de cel puţin "şase gloanţe şi două probabil i-au penetrat de două ori" corpul, a declarat Michael M. Baden, legist de renume mandatat de familie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...