Hollande și Merkel vor merge la Minsk 'pentru a încerca totul până la capăt' (Palatul Elysee)

Hollande și Merkel vor merge la Minsk 'pentru a încerca totul până la capăt' (Palatul Elysee)

Președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel se vor deplasa miercuri la Minsk 'pentru a încerca totul până la capăt' într-o nouă tentativă de găsire a unei soluții diplomatice la criza ucraineană, în cadrul unui summit cvadripartit, care a fost deja denumit de presă reuniunea 'ultimei șanse', după cum au declarat surse de la Palatul Elysee, citate de AFP.

După ce a făcut 'o evaluare rapidă a situației' în cadrul unei convorbiri telefonice, cei doi lideri au convenit să se deplaseze miercuri în capitala belarusă, unde ar urma să li se alăture în cursul după-amiezii președinții Ucrainei, Petro Poroșenko, și Rusiei, Vladimir Putin, conform sursei menționate.

Această precizare a Palatului Elysee intervine în contextul în care șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, lăsase să planeze anterior îndoieli în privința deplasării președintelui Francois Hollande și a cancelarului Angela Merkel miercuri la Minsk, pe fondul deteriorării situației în estul Ucrainei, unde confruntările au continuat chiar și în cursul nopții de marți spre miercuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

4 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!