'Împreună', 'istoric' și 'lumea se revoltă', titrează ziarele franceze de duminică

'Împreună', 'istoric' și 'lumea se revoltă', titrează ziarele franceze de duminică

'Împreună', 'istoric' și 'lumea se revoltă' sunt doar câteva dintre titlurile de impact publicate duminică de ziarele franceze, care aduc un omagiu victimelor atentatelor din Franța.

Majoritatea edițiilor duminicale publică pe prima pagină fotografii de la marșurile care au reunit sâmbătă peste 700.000 de oameni în principalele orașe franceze, care au militat pentru libertatea de exprimare și pentru toleranță, scrie EFE.

Este cazul Journal du Dimanche, care publică o fotografie, cu titlul 'Lumea se revoltă', care înfățișează cetățeni francezi care manifestă, unii dintre ei având creioane în mâini, în amintirea celor 12 oameni, majoritatea jurnaliști, care și-au pierdut viața în atentatul de miercuri împotriva publicației satirice Charlie Hebdo.

Liberation' optează pentru o fotografie în care apare o mână ce ține un afiș pe care se poate citi 'Je suis Charlie', iar mai jos publică numele celor 17 victime ale celor trei atentate comise în această săptămână în regiunea pariziană.

'Împreună', titrează Le Parisien, sub o fotografie cu oameni care poartă pancarte pe care se poate citi 'Je suis Charlie'.

'Istoric' este unul dintre titlurile cele mai folosite, inclusiv de către ziarul sportiv L'Equipe, care publică și un desen cu mesajul 'de data asta chiar nu este o exagerare'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...