În ciuda dificultăților din economia Rusiei, veniturile lui Putin au crescut anul trecut

Veniturile președintelui rus Vladimir Putin au depășit 137.000 de euro în 2014, dublându-se practic față de cele din 2013, potrivit Kremlinului și guvernului rus, care au dat miercuri publicității declarațiile de avere ale primilor oameni în stat, relatează SputnikNews. Lista cu bunuri imobiliare și mijloace de transport aparținând șefului statului rus nu a fost modificată în ultimii ani. Putin deține în continuare un apartament de 77 de metri pătrați și un teren de 1.500 de metri pătrați. În plus, Putin mai are în folosință un apartament de 153,7 de metri pătrați și o parcare de 18 metri pătrați.

La fel ca în anii precedenți, președintele rus posedă trei autoturisme — un GAZ M-21, un GAZ M-21R, o Niva și o remorcă Skif.

La capitolul venituri, președintele rus e surclasat însă de premierul său Dmitri Medvedev, ale cărui venituri de asemenea s-au dublat în 2014. Astfel, Medvedev a câștigat 147.144 de euro față de 57.843 euro în 2013.

Această creștere a veniturilor președintelui Vladimir Putin și premierului Dmitri Medvedev este legată de creșterea nivelului lor de salarizare, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. În urmă cu un an, Putin a semnat un decret vizând majorarea de 2,65 ori a salariului său și celui al premierului.

Chiar dacă în creștere, veniturile președintelui rus sunt mai mici decât cele ale unora dintre subordonații săi, a indicat același purtător de cuvânt.

Pe fondul dificultăților pe care le întâmpină Rusia ca urmare a sancțiunilor occidentale, președintele Vladimir Putin a ordonat în acest an reducerea cu 10% a salariului său, a premierului și altor înalți funcționari, ceea ce se va reflecta în declarația de avere pe 2015. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video