INCIDENT pe aeroport: controlorii de trafic dormeau în turnul de control

INCIDENT pe aeroport: controlorii de trafic dormeau în turnul de control

Un avion a fost obligat să se învârtă timp de mai multe minute deasupra unui aeroport chinez înainte de a ateriza deoarece piloţii nu au putut lua legătura cu controlorii de trafic aerian, ce dormeau în turn, incidentul generând marţi furia şi îngrijorarea utilizatorilor de Internet.

Un avion a fost nevoit să îşi întârzie aterizarea în China deoarece controlorii dormeau în turnul de control (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Avionul China Eastern Airlines se pregătea să aterizeze pe pista aeroportului din Wuhan, în centrul Chinei, dar apelurile sale de a obţine permisiunea de a ateriza au rămas fără răspuns timp de aproximativ un sfert de oră.

Aceasta deoarece controlorii aerieni aţipiseră în post, ceea ce a obligat avionul Boeing 737 să facă cercuri în aer timp de aproximativ zece minute, a anunţat presa chineză.

După un moment de aşteptare lung, contactul a fost stabilit în cele din urmă, iar avionul care venea din insula tropicală Hainan, în sudul ţării, a putut ateriza în deplină siguranţă, potrivit portalului de ştiri Sina.com .

Controlorii "au adormit timp de câteva ore în timpul serviciului, de aceea (avionul) a fost nevoit să emită multiple apeluri fără să primească răspuns", au recunoscut autorităţile chineze ale aviaţiei civile, citate de revista financiară Caijing.

O anchetă distinctă a incidentului, produs în urmă cu o lună dar dat publicităţii abia în ultimele zile, a arătat că în total doi controlori dormeau în momentul respectiv.

Cazul a generat, marţi, reacţii de idignare din partea utilizatorilor de Internet chinezi, îngrijoraţi de condiţiile de securitate de pe aeroporturile ţării.

"Este o misiune obositoare, dar este inexcuzabil să adormi în plină activitate. Viaţa unor oameni depinde de aceşti indivizi în turnurile lor de control", a comentat un utilizator al reţelei Weibo, echivalentul chinez al Twitter.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...