Întrevedere Merkel/Obama înainte de summitul G7 din Germania

Întrevedere Merkel/Obama înainte de summitul G7 din Germania

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, va avea o întrevedere bilaterală cu președintele american Barack Obama, joi, înainte de începerea summitului G7 din Bavaria (sud), după care cei doi lideri vor participa la o întâlnire cu locuitorii din zonă, potrivit mai multor surse germane, informează joi AFP.

Cancelarul german și președintele american intenționează să evoce, în timpul întrevederii lor bilaterale, în special 'subiecte de politică externă' și 'provocările comune cu care se confruntă țările lor', potrivit acestor surse de informație apropiate guvernului german.

Astfel, ar putea fi evocate acordul de liber-schimb în curs de negociere între SUA și UE, Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), împotriva căruia se pronunță o parte din opinia publică europeană și în special germană, precum și problema Ucrainei și a Siriei.

Angela Merkel și Barack Obama vor participa apoi la o întrevedere cu localnicii la Kruen, comună din Alpii bavarezi, pe teritoriul căreia se află castelul Elmau, unde se vor reuni, duminică, liderii celor 7 puteri economice (SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Canada și Japonia).

Conform sursei citate, relația germano-americană, tradițional una foarte puternică, a fost pusă la încercare în ultimele luni, pe fondul dezvăluirilor privind interceptările practicate de serviciile de informații în Germania și mai ales privind spionarea telefonului mobil al cancelarului federal. Cele mai recente dezvăluiri, cu privire la cooperarea avansată dintre serviciile de securitate german și american în vederea spionării de responsabili europeni, au pus-o pe Angela Merkel într-o situație neconfortabilă în țara sa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?