Iulia Timoşenko anunţă că va merge la Doneţk

Iulia Timoşenko anunţă că va merge la Doneţk

Iulia Timoşenko, liderul partidului Batkivşcina şi fost premier al Ucrainei, a cerut autorităţilor să reacţioneze în mod adecvat faţă de evenimentele care au loc la Doneţk, afirmând că va pleca urgent către acest oraş, situat în sud-estul Ucrainei.

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Batkivşcina, Timoşenko a declarat că evenimentele din estul Ucrainei sunt văzut ca o "confiscare de către separatişti" a clădirilor administraţiilor regionale din Doneţk şi Harkov şi departamentului Serviciului ucrainean de securitate din Luhansk, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică .

Timoşenko a declarat că ea crede că serviciile speciale ruse sunt implicate în aceste evenimente, reiterând că acestea încearcă să "anexeze partea de est a Ucrainei conform scenariului Crimeei".

Timoşenko a cerut ca autorităţile "să ia măsuri eficiente" şi să "prevină astfel de evenimente pe viitor".

"Nu numai legea, ci şi societatea ucraineană este de partea voastră acum", a declarat ea.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”