Jeb Bush se va lansa oficial în cursa pentru Casa Albă la 15 iunie

Jeb Bush se va lansa oficial în cursa pentru Casa Albă la 15 iunie

Jeb Bush, fost guvernator al statului american Florida, își va anunța oficial la 15 iunie candidatura la învestitura Partidului Republican în vederea alegerilor prezidențiale din 2016, transmit AFP și Reuters.

'Sper că veți fi toți alături de mine pentru o zi specială', a scris joi pe contul său de Twitter Jeb Bush, a cărui candidatură era așteptată. De altfel, el conduce deja în sondaje în tabără republicană.

Jeb Bush, în vârstă de 62 de ani, este fiul fostului președinte George H. W. Bush și fratele lui George W. Bush, care a deținut două mandate la Casa Albă. Ex-guvernatorul Floridei își va rosti discursul de lansare a campaniei în campusul Kendall al Universității Miami-Dade, după care va începe un turneu european în Germania, Polonia și Estonia.

În tabăra republicană a apărut joi un nou competitor, conservatorul Rick Perry (65 de ani), fost guvernator al Texasului vreme de 14 ani, care se lansează pentru a doua oară în cursa pentru Casa Albă. Perry a mai candidat în 2012, dar a abandonat pe parcurs, după mai multe gafe răsunătoare comise în timpul unor dezbateri electorale televizate.

Prin anunțul oficial de joi, Rick Perry devine cel de-al zecelea candidat republican, însă acestora li s-ar putea alătura în curând alți șase.

De partea cealaltă, a democraților, s-au anunțat până acum doar patru candidați, cu Hillary Clinton, fostă Primă Doamnă și ex-secretar de stat, în postura de mare favorită.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”