Kiev: Rusia îşi "retrage progresiv" trupele de la frontiera cu Ucraina

Kiev: Rusia îşi "retrage progresiv" trupele de la frontiera cu Ucraina

Rusia îşi "retrage progesiv" trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, care se temea de o invazie a ţării după pierderea Crimeei.

Kiev: Rusia îşi "retrage progresiv" trupele de la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Forţele ruse se retrag progresiv de la frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt Oleksei Dmitraşkivski. "Probabil are legătură cu nevoia de a asigura o înlocuire. Cealaltă ipoteză este că ar avea legătură cu negocierile dintre Rusia şi Statele Unite" de duminică seara de la Paris.

Joi, preşedintele Consiliului de securitate naţională ucrainean, Andrei Parubi, a afirmat că Moscova a comasat 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina. Statele Unite au vorbit de prezenţa a 20.000 de militari şi fac din retragerea forţelor o condiţie prealabilă la orice ieşire din criză, aşa cum a reiterat, duminică, la Paris secretarul de Stat american John Kerry după o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Rusia a negat că a comasat trupe la frontieră, explicând că recentele inspecţii internaţionale nu au decelat nicio activitate militară neobişnuită şi acuzând occidentalii de rea credinţă.

Sâmbătă, Lavrov a afirmat că Moscova nu "are absolut nicio intenţie sau interes" de a trece frontiera cu Ucraina.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...