Kremlinul anunță o vizită a vicecancelarului german Sigmar Gabriel la Moscova

Kremlinul anunță o vizită a vicecancelarului german Sigmar Gabriel la Moscova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are programată pentru miercuri după-amiază o scurtă întâlnire cu vicecancelarul german Sigmar Gabriel, ministru al economiei în guvernul condus de Angela Merkel, relatează agențiile de presă Interfax și TASS.

Anunțul vizitei vicecancelarului german la Moscova a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, în timpul unei conferințe de presă susținute marți seara, în care a detaliat programul șefului statului pentru a doua zi.

Președintele Putin îl va primi pe oficialul german la reședința sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, a indicat Peskov, fără să ofere vreun detaliu cu privire la tema convorbirilor.

Vizita vicecancelarului Sigmar Gabriel la Moscova intervine în contextul în care Berlinul se confruntă cu dificultăți majore în gestionarea crizei migranților, iar cancelarul Angela Merkel încearcă să găsească o cale de ieșire din impas cu ajutorul Turciei și al Rusiei, notează RIA Novosti. Rusia este un aliat al Germaniei în Orientul Mijlociu și Moscova ar putea contribui la soluționarea crizei siriene, ceea ce ar putea diminua numărul de refugiați în Europa, scrie aceeași agenție de presă rusă, citând presa germană.

În contextul vizitei vicecancelarului german la Moscova, media ruse citează miercuri un articol din Die Zeit, în care se afirmă că Germania a rămas cam singură în fața crizei migranților, lucru ce a demontat mitul despre cancelarul Angela Merkel ca fiind 'cea mai puternică femeie din lume' sau 'cel mai puternic politician de pe planetă'.

Problema migranților, cu care se confruntă în ultimele luni Europa, a arătat că Angela Merkel 'este puternică atât timp cât are posibilitatea de a scoate carnetul de cecuri din buzunar' și poate cumpăra acordul partenerilor europeni, scrie publicația germană, citată de RIA Novosti. Criza din Grecia a putut fi rezolvată cu ajutorul injecțiilor de capital, dar cu privire la afluxul de migranți liderii multor țări membre UE nu doresc să vină în întâmpinarea Angelei Merkel, mai scrie ziarul, care concluzionează: Europa o abandonează pe Merkel la nevoie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...